Heidy Purga: edastame Põhja-Tallinnaga seoses peagi ametliku seisukoha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga saates «Ringvaade».
Heidy Purga saates «Ringvaade». Foto: ERR

Seoses Põhja-Tallinna loo «Meil on aega veel» ja Mart Sanderi sellest valminud paroodia «Ei löö käega me» viitelisusega Pachelbeli teosele «Kaanon D-Mažooris» ja nendevahelisele sarnasusele Põhja-Tallinna Eesti Laulu võistlusloo vahel, võtsime ühendust Heidy Purgaga, et küsida konkursi meeskonna poolset kommentaari.

Purga sõnutsi tegeletakse kõikide süüdistustega iga-aastaselt, peamiselt aga nendega, mis Eesti Laulu korraldajateni ametlikke kanaleid pidi jõuavad. «Kui tegemist on tõsiseltvõetava juhtumiga, siis oleme palunud asjale hinnangu anda ka sõltumatutel muusikaspetsialistidel selleks, et fakte kontrollida,» edastas Purga.

Põhja-Tallinna ühe liikme Jaanus Saksi sõnul on nende võistluslugu läbimas ekspertiisikomisjoni, kus langetatakse otsus, kas loo «Meil on aega veel» näol on tegu plagiaadiga või mitte.

Ka Purga edastab, et arutelu on käima lükatud. «Põhja-Tallinna laulu teemal on arutelu alanud ning edastame esimesel võimalusel ametliku seisukoha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles