Eurovisiooni fännidest valmib dokumentaalfilm!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermo Säks
Ermo Säks Foto: Ester Vaitmaa Delfi/Eesti Ajalehted

Esmakordselt on Eesti filmitegijail valmimas täispikk dokumentaalfilm, mille kangelasteks pole Eurovisiooni lauluvõistlusel üles astuvad staarid, vaid hoopis andunud fännid. Film kannab nime «EuroEufooria».

Filmi autor Ermo Säksi sõnul on valdav osa elanikkonnast kindlasti kasvõi põgusalt näinud Euroopa üht suurimat teleülekannet, Eurovisiooni lauluvõistlust, kuid vähestel on võimalus sellest vahetult osa saada. 


«Ka telesaated ning seni vändatud dokumentaalfilmid keskenduvad peamiselt esinvatele solistidele-bändidele  või siis ürituse pikale ajaloole, kuid Eurovisiooni fännidest ja fänluse olemusest minule teadaolevalt keegi maailmas filmi ei ole teinud. Samas püsib kogu fenomen just vaatajate ja fännide najal püsti, sest ilma nendeta ei oleks mõtet igal aastal üldse nii suurejoonelist rahvusvahelist vaatemängu korraldada,» selgitab Säks.

«Kindlasti heidame filmis pilgu üsna tüüpilistele fännitegevustele, nagu promotsiooninänni või autogrammide jahile, kuid peamine soov dokumentalistina on ikka saada kaadrisse tõeliselt ehe elu. Ehk pööraste pidude telgitagused, rivaalitsemised ja vennastumised, unistuste täitumised ja suured krokodillipisaratega pettumused ning miks ka mitte mõned rasked tuumapohmellid  ning vegetatiivsed koomahommikud,» lisab autor muiates.

Autori sõnul on siiski Malmös üles võetav film üdini positiivne ja tihkelt täis huumorit, lisades: «Eks meil ole mõned nõksud välja mõeldud, kuidas seda kontrollimatut tulva natukenegi oma plaanitud filmi raamidesse mahutada ja oma rida ajada. Liiati sünnib ju dokumentaalfilm suuresti alles montaažis, kus meie kontroll on juba suurem.»

Film ei keskendu pelgalt eestlastest fännidele, tegijate sõnul on fookuses ka teiste riikide fännid.

«Sarnaselt Eurovisiooni lauluvõistlusele saab ka  «EuroEufooria» olema igati rahvuspiire ületav film, milles eestlastest fännid sulanduvad märkamatult teistega ning moodustub ühtne terviklik fännipere,» lisab autor.

Kuigi filmi on võimalik näha alles sügisel, saab selle valmimisele kaasa elada EuroEufooria Facebooki lehel, kuhu filmitegijad jooksvalt oma seiklustest postitavad.





 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles