Selgusid Eesti Laulu viimased finalistid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu teine poolfinaal, saatejuht Piret Järvis
Eesti Laulu teine poolfinaal, saatejuht Piret Järvis Foto: Jelena Rudi

Laupäeval said selgeks kõik kümme Eesti Laulu finaalis osalejat. Nendeks on Traffic, Teele Viira, Lenna, Birgit Õigemeel, Tenfold Rabbit, August Hunt, Loss Paranoias, Ott Lepland, Liis Lemsalu ja POP Maniacs.

Žürii ja televaatajate hääli kokku liites selgus, et teisest poolfinaalist pääsesid edasi Traffic, Teele Viira, Lenna, Birgit Õigemeel ja Tenfold Rabbit.

Žürii lemmikuteks olid Lenna, Traffic, Orelipoiss, Malcolm Lincoln ja Tenfold Rabbit.

Teises  poolfinaalis astusid üles (lugu / esitaja / autorid):
 

1. «NASA» / Traffic / Ago Teppand, Jaan Pehk

Laulja Silver Laas avalikustas pärast esitust, et inimene, kellega ta heal meelel koos kosmosereisile läheks, on ei keegi muu kui staarpoliitik Anna-Maria Galojan.

2. «Mina jään» / Lenna / Mihkel Raud, Lenna Kuurmaa

Lenna seletas, et esinemise ajal toimub publiku ja lavalolijate vahel energiavahetus. Seda, mis toimus vabariigi aastapäeva kontserdil Vanemuise rõdul, ta sõnadesse panna ei osanud - see oli nii eriline.

3. «Bye» / Malcolm Lincoln / Robin Juhkental

Robin Juhkental kinnitas, et lavapartneriteks ainult mehi valides ei ole asi selles, et ta naisi ignoreerib. Ta on lihtsalt nii uje, et ei julge läheneda neile.

4. «Oblivion» / Tenfold Rabbit / Tenfold Rabbit

Laulja Andres Kõpper avalikustas enda kohta kurva tõe - ta ei oska hamburgerit teiste inimestega jagada.

5. «You're Not Alone» / Birgit Õigemeel  & Violina / Mihkel Mattisen

Lauljatar Birgit Õigemeele lemmikvärv on roosa.

6. «The Future is Now» / Soul Militia / Lauri Pihlap

Poisid näitasid, mis juhtub nende kostüümidega siis, kui elektrihind tõuseb. Valgus kustutati lihtsalt ära.

7. «The Destination» / Mimicry / Paul Lepasson

Mimicry on käinud Soomes, Lätis, Leedus, Taanis, Londonis ja neil on plaanis minna Portugali ja Londonisse. Kõige paremini on neid vastu võetud Lätis.

8. «Zombi» / Orelipoiss / Jaan Pehk, Olavi Ruitlane

Jaan Pehkil pole televiisori vastu midagi. Kui häid saateid tuleb, vaatab temagi. Heade all pidas ta silmas uudistesaateid.

9. «City Nights» / Teele Viira / Priit Uustulnd, Teele Viira

Teele Viira kinnitas, et hiidlaste ja saarlaste vaheline hõõrumine on huumor ning tal poleks probleemi laulda hiidlase kirjutatud lugu.

10. «Ride» / Cat Eye / Karel Kattai, Tanel Roovik, Margaret Kelomees

Lauljatar Margaret selgitas, et laval ühe koha peal seismine polnud lavakramp, vaid vägagi taotluslik.

Žüriisse kuulusid Valner Valme, Veronika Portsmuth, Tõnis Kahu, Jalmar Vabarna, Eda-Ines Etti, Sven Grünberg, Erik Morna, Els Himma, Olav Osolin, Owe Petersell ja Mart Niineste.

Eesti Laulu produtsendi Heidy Purga sõnul said finaali just need artistid, kes olid selle žürii ja rahva hinnangul ära teeninud.

«Nüüd on nii eelmisel laupäeval kui täna edasipääsu kindlustanud esinejatel veel täpselt nädal aega, et lihvida ja täiendada oma esitusi selle aasta olulisima kodumaise muusikavõistluse finaaliks. Suur lava eeldab veelgi suuremaid ideid ja perfektsemat teostust,» rääkis Purga, kelle sõnul tuleb Nokia Kontserdimajas anda endast parim, et võita sadade tuhandete vaatajate poolehoid.

Juba järgmisel laupäeval süttivad prožektorid ja lavale astuvad kümme artisti, kelle hulgast selgitatakse võistluse Eesti Laul võitja. Lõppvõistlust on oodatud vaatama ja kuulama kõik muusikasõbrad, kes leiavad pääsmed Ticketpro ja Piletilevi müügipunktidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles