Loe, mida arvavad välismaalased Eesti euroloost!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2012 finaali peaproov
Eesti Laul 2012 finaali peaproov Foto: Jelena Rudi

Laupäeval toimunud Eesti Laul 2012 finaalis selgus, et Eestit esindab tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel Ott Lepland looga «Kuula». Internetikommentaarides arvatakse, et Eestil läheb teises poolfinaalis raskeks, kuna seal esitatakse väga palju ballaade. Samas on tegu emotsionaalse looga, mis on väga hästi lauldud. Plussiks on ka see, et laul on eesti keeles.

Valik kommentaare veebilehtedelt eurovision.tv ja esctoday.com:
 

Pierrejean, USA: Mul poleks midagi selle vastu, kui see laul võidaks. Oleks aeg, et Eurovisiooni võitja laulaks mõnes teises keeles! Palju õnne ja edu Bakuus, Ott!

SweEscFan, Rootsi: Kaunis ja huvitav laul. Palju edu meie «merenaabritele» idast!

Lasha Geo, Gruusia: Kena laul. Teine poolfinaal on väga tugev. Ma ei ole küll kindel, kas Eesti pääseks finaali.

KarabakhisofAzerbaijan, Aserbaidžaan: Milline võrratu laul! Supervalik Eesti poolt! Kohtume suures finaalis, Eesti!

Martin-dk, Taani: Kaunis, kaunis lugu!

Liumas, Bulgaaria: Ilus, pehme lugu. 12 punkti Bulgaariast.

Opa_greek, Kreeka: Hästi tehtud, Eesti! Kaugelt parem kui «Rockefeller Street»!!!

MrEurovision, Austraalia: Kahju! Olen väga kurb. Vaatasin otseülekannet. Ärkasin kell pool seitse hommikul, et seda siit Austraaliast vaadata. Tegin esimest korda midagi sellist! Olen suur Lenna fänn. Ainus positiivne asi on see, et nüüd ma ei pea enam otsustama, kas lähen Bakuusse. Austraaliast on sinna pikk tee. Olen Lenna pärast väga pettunud. Vähemalt on Otil hea laul ja ta teeb Eestile au.

Harut, Armeenia: Palju edu! Armastan seda laulu.

LinniESC, Holland: Ilus laul! Armastan seda.

Susan Mathieson, Suurbritannia: Noh, vähemalt ma tean nüüd, kes on August Hunt ja Tenfold Rabbit. Palun valige järgmine kord midagi lahedat, sest see on minu lemmikriigi jaoks liiga keskpärane!

Feran Mash, Türgi: See pole sugugi hea ballaad, ma ei usu, et see finaali jõuab. 2009. ja 2010. aasta laulud olid palju paremad, eriti «Siren».

Yoav Zohar, Iisrael: Meloodia sarnaneb Mariah Carey laulule «Hero». Ei ole eriti meeldejääv.

Cst003, Kreeka: Meie, kreeklaste, jaoks on see väga naljakas! Kula - mitte kuigi kena naisenimi; sakoula - plastikkott. Haha, ma pidin seda ütlema! Laul ise on väga kena, hästi tehtud, Eesti!

George Axeman, Kreeka: «Kuula» polnud mu esimene valik Eesti finaalis. Hääletasin Loss Paranoiase poolt. Ma ei fänna eriti ballaade. Kuid pean tunnistama, et see lugu on emotsionaalne ja läheb südamesse. Usun, et hoolimata sellest, et Eesti on väga raskes poolfinaalis, suudab see liigutada nii kohtunikke kui televaatajaid. Mulle meeldib fakt, et seda lauldakse eesti keeles. Palju edu, Eesti!

Benjamin Johnson, Suurbritannia: Viimaks ometi hea laul! Suur edasiminek eelmisest aastast.

David Perkins, Suurbritannia: Hästi tehtud! Eesti, Iisrael ja Suurbritannia jõuavad etteotsa.

Hollencelor, Serbia: Mis ajast on meil tonnide kaupa haledaid, igavaid ballaade? See on liig! See on ju Eurovisioon - me tahame lavale pürotehnikat, sädelevaid seelikuid ja akrobaate, mitte seda. Tundub, et teises poolfinaalis on liiga palju ballaade.

Norra kutt Rootsis: Esmapilgul pole see midagi erilist. Võib-olla pean seda veel paar korda kuulama, kuid oleksin tahtnud Lenna võitu. Kahju...

Just me and my guitar, Belgia: Pettumustvalmistav valik minu lemmik-Eurovisiooni-riigi poolt. Lenna oli täna täiesti omaette klass oma atmosfäärilise, erilise ballaadiga. See siin on üledramaatiline, ülehinnatud ballaad. Hästi lauldud, kuid see on ka kõik. Mul on kahju, kuid poolfinaalis, kus esitatakse nii palju ballaade Balkanimaadest, ei paista nii nõrk laul kahjuks välja. Eesti on siiski jätkuvalt mu lemmikriik, üks keskpärane valik mu arvamust ei muuda. Minu nimekirjas on see 13. kohal.

Simon Hylands, Suurbritannia: See laul töötaks palju paremini duetina. Andke taustalaluljale suurem osa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles