Vanaemad laulsid Venemaa Eurovisiooni finaali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buranovskije Babuški
Buranovskije Babuški Foto: SCANPIX

Teisipäeval toimus Aserbaidžaani pealinnas Bakuus 57. Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal. ETVs kell 22.00 alanud otseülekannet kommenteeris Marko Reikop.

Finaali pääsesid (juhuslikus järjekorras) Rumeenia, Moldova, Island, Ungari, Taani, Albaania, Küpros, Kreeka, Venemaa ja Iirimaa.

I poolfinaali esinemisjärjekord:
 

1. Montenegro: Rambo Amadeus «Euro Neuro»

Montenegro saatis lavale 49-aastase mehe, kes esitas satiirilise ülevaate Euroopast. Laval figureeris eesel, kes sööb hästi paberit, mis iseloomustas kenasti Euroopa rahaasju.

2. Island: Greta Salóme & Jónsi «Never Forget»

Vaatamata sellele, et Island pole kordagi Eurovisiooni võitnud, elab kogu riik sellele kaasa. Esinema saadeti 25-aastane Greta, keda toetas juba varasema Eurovisiooni-kogemusega 37-aastane Jónsi.

3. Kreeka: Eleftheria Eleftheriou «Aphrodisiac»

Kreeka laulus on eelkõige panustatud koreograafiale, mis on inspireeritud jumalanna Aphroditest. Kriitikute arvates on lugu aga äravahetamiseni sarnane 2005. aasta võidulauluga.

4. Läti: Anmary «Beautiful Song»

Ka nemad panustasid visuaalile - esinema saadeti 33-aastane sinisilmne blond, mis peaks laineid lööma terves maailmas.

5. Albaania: Rona Nishliu «Suus»

Rona võttis laulu salvestamist ja ettevalmistust väga tõsiselt - ta tegi mitmed nädalad tööd Los Angelese stuudites, kus on salvestanud paljud maailmakuulsad artistid. Lugu põhineb väga isiklikel kogemustel ja räägib väga rasketest hetkedest, mida võib kõigil ette tulla.

6. Rumeenia: Mandinga «Zaleilah»

Bänd on varem väitnud, et Eurovisioon neid üldse ei huvita. Nad lubasid enneolematut lavashow'd. Solisti peetakse tänavuse Eurovisiooni kõige ilusamaks naiseks.

7. Šveits: Sinplus «Unbreakable»

Kodumaal ülipopulaarne Sinplus pole samuti eriline eurofänn - nad tulid võistlusele, et kuulsust koguda ja plaate müüa. Bändi nimi on Sinplus, sest nad tahtsid näidata, et nad pole mingid paipoisid, vaid neis on ka rokimehelikkust.

8. Belgia: Iris «Would You»

17-aastane Iris on tänavuse võistluse noorim esineja. Tema lemmikžanr on kantipop. Võistluslugu selgus huvitavalt - Belgial oli laulja juba selge ning siis valiti kahe laulu vahel.

9. Soome: Pernilla «När Jag Blundar»

21-aastane Pernilla on terve elu tantsimise ja laulmisega tegelenud, kuigi soomlased teavad teda pigem kui käsipallurit. Soomlastel on plaanis järgmine aasta kogu eurolaul kakskeelseks muuta. Laul on pühendatud Pernilla emale.

10. Iisrael: Izabo «Time»

Albaania tuli lagedale 60nate stiilis rokiliku looga. Väidetavalt liigub laulja Aserbaidžaanis ringi 13 relvastatud ihukaitsja saatel. Laulja võttis Bakuusse kaasa ka oma viieaastase tütre, kes on temaga kõikjal koos.

11. San Marino: Valentina Monetta «The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)»

San Marinot tabas võistluslaulu selgumisel kohe skandaal, sest algselt oli laulus mainitud Facebooki. Sellist reklaami loomulikult teha ei tohi ja pealkiri tuli ära muuta. Valentina sattus riiki esindama juhuslikult, kuna eelmise lauljaga juhtus õnnetus. Loo autor on kirjutanud Eurovisioonile paarkümmend laulu, millest üks on ka võitnud.

12. Küpros: Ivi Adamou «La La Love»

18-aastane Ivi hakkas laulma juba üheksa-aastaselt. Ta on muu seas osalenud Kreeka superstaarisaates ja välja andnud kaks plaati.

13. Taani: Soluna Samay «Should've Known Better»

Laulu autorid leidsid 21-aastase lauljatari sotsiaalvõrgustikust. Soluna esitab oma laule tänaval. Tänaval esinemist alustas ta juba kuueaastaselt, et toetada oma peret.

14. Venemaa: Buranovskije Babuški «Party For Everybody»

Memmekeste grupi vanim liige on 77-aastane daam, kes on ühtlasi ka tänavuse Eurovisiooni vanim esineja. Neil on Bakuus kaasas oma arst ja kogu oma esinemistulu annavad nad kohaliku kiriku ehitamiseks. Eurolaval kandsid nad ehtsaid kasetohust jalatseid.

15. Ungari: Compact Disco «Sound Of Our Hearts»

Alates 2005. aastast tegutsenud bänd tõi lavale elektroonilise ballaadi. Ansambel on võitnud ka MTV parima kohaliku bändi tiitli.

16. Austria: Trackshittaz «Woki Mit Deim Popo»

Popduo laulis saksa keele ülem-austria murdes. Laul polnud spetsiaalselt Eurovisiooni jaoks kirjutatud, kuid kui see valmis sai, arvasid noored, et see tuleks tuua 150 miljoni vaataja ette. Esinemine toimus stripiklubi õhkkonnas ja laval sai näha ka ehtsat postitantsijat.

17. Moldova: Pasha Parfeny «Lăutar»

25-aastane Pasha on öelnud, et Eurovisioon on tähtsaim kultuuriprojekt tervel maal. Ta on Eurovisioonile proovinud pääseda neli korda ning eelkõige köidab teda selle juures võistlusmoment.

18. Iirimaa: Jedward «Waterline»

Kaksikud John ja Edward tulid eelmisel aastal Eurovisioonil kaheksandale kohale. Esimest korda Eurovisiooni lauluvõistluse ajaloos sai laval näha vett. Laulu lõpus hüppasid poisid purskkaevu.
 

Vaata videoid! Kes on Sinu lemmik?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles