Venemaa tervitab Eurovisiooni võitu kui järjekordset triumfi

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni võitis Venemaa
Eurovisiooni võitis Venemaa Foto: Indrek Galetin (EBU)

Venemaa president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin õnnitlesid pühapäeval Eurovisiooni võitjat Dima Bilani järjekordse võidupeo toomise eest Venemaale.

Pühapäeval algasid kõik Venemaa teleuudised Eurovisiooni võiduteatega ning näidati Moskva Punase väljaku lähedal tantsivaid kiljuvaid teismelisi tüdrukuid, teatas AFP.

«See ei ole ainult Dima Bilani isiklik edu, vaid järjekordne triumf tervele Venemaale,» ütles Putin poplauljat õnnitlevas sõnumis.

Enne Eurovisiooni võitsid venelased jäähoki maailmameistrivõistlused ning Peterburi Zenit jalgpalli UEFA karikasarja.

«Tõenäoliselt on praegu Venemaal võitude aeg. See on oluline võit. Oleme varem võitnud hokit ja jalgpalli, kuid mitte kunagi Eurovisiooni,» rääkis muusikaprodutsent Jossif Prigožin telekanalile Rossija.

Medvedev õnnitles Bilani telefonitsi ning ütles, et Eurovisioon 2009 peetakse Venemaal «kõige kõrgemal tasemel», teatas Interfax.

Televisioonis näidati Bilani, kes karjus mobiilitsi Medvedevile «Venemaa! Venemaa! Venemaa!», enne kui tänas presidenti kõne eest.

Bilan võitis laupäeval Belgradis peetud 53. Eurovisooni lauluvõistluse ballaadiga «Believe.»

Vene uudisteagentuurid on teatanud, et Bilani kodulinna Ust-Džeguta ametnikud soovivad laulja järgi tänava nimetada.

«Olen saanud mitusada telefonikõnet, milles õnnitletakse Dimat,» ütles Interfaxile Mustafa Batdjev, Kabardino-Balkaria provintsi, kus Bilan sündis, liider.

Naaberprovintsi Kabardino-Balkaria, kus laulja üles kasvas, juht Arsen Kanokov sõnas: «Me õnnitleme Dima Bilani siiralt. Me hoidsime talle pöialt. Ta on suurepärane ning näitas tohutut võidutahet.»

«Hea on näha, et Venemaa muutub tugevamaks ning võtab maailmas juhtpositsioone ja seda mitte ainult spordis või kunstis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles