Skandaal: Getter Jaani video on Eurovisiooni lehelt kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 võitja Getter Jaani.
Eesti Laul 2011 võitja Getter Jaani. Foto: Jelena Rudi

Eesti Laulu konkursi edukalt läbinud ja meid Eurovisioonil esindava Getter Jaani video kadus lauluvõistluse ametlikult lehelt.

Lehel seisab, et video ei ole kättesaadaval, kuna  Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon lasi selle autoriõiguste kaitseks eemaldada. Video «Rockefeller Street» oli Eurovision.tv lehele lingitud Youtube'i keskkonna kaudu.

Elu24-le saatis vihje valvas lugeja, kes teatas «Rockefeller Streeti» eemaldamisest Youtube'i keskkonnast ja Eurovision.tv lehelt ning palus, et midagi kiirelt ette võetaks, kuna antud lingile on viidanud ka väga paljud teised rahvusvahelist lauluvõistlust kajastavad veebileheküljed.

Vihjaja arvates on tegu väga halva PR-lükkega, mis võib kärpida Eesti loo edu Eurovisiooni lauluvõitlusel.

Tekkinud olukorda kommenteerib Erik Mandre Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioonist: «Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon on ettevõtte Moonwalk kaebuse alusel eemaldanud Youtube'i keskkonnast mitmed Getter Jaani poolt Eestit esindava loo «Rockefeller Street» videod, mis olid ebaseaduslikult üldsusele kättesaadavaks tehtud. Meile oli omamoodi üllatuseks, et Eurovisiooni ametlik veebileht kuvas Eesti lugu ebaseaduslikust allikast. Sellest tulenevalt on hetkel tõepoolest katkenud Eesti loo kuvamine nende veebilehel. Küll aga on Getter Jaani poolt Eestit esindav lugu ametlikult Youtube`is kättesaadav Moonwalk kasutajakontol. Loodame väga, et tekkinud ebameeldiv olukord saab kiire lahenduse ja Eurovisiooni ametlik veebileht asub kuvama Eestit esindavat lugu õiguspärasest allikast ning et edaspidi ollakse sellistes küsimustes hoolikamad. See kui kiirelt olukord laheneb, sõltub aga õiguste omajate ja European Broadcasting Union vahelisest kommunikatsioonist, mitte meist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles