Eesti pääses Eurovisiooni finaali!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani Eurovisiooni teise poolfinaali esimeses lavaproovis
Getter Jaani Eurovisiooni teise poolfinaali esimeses lavaproovis Foto: SCANPIX

56. Eurovisiooni lauluvõistluse teisest poolfinaalist pääsesid finaali Eesti, Rumeenia, Moldova, Iirimaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Taani, Austria, Ukraina, Sloveenia ja Rootsi.

Raadio 2s jagasid väga kvaliteetset ülevaadet maailma kuumimad Eurovisiooni kommenteerijad Mart Juur ja Andrus Kivirähk, kes moodustasid väga olulistel hetkedel kodus inimkette.

II poolfinaali võistlejad (Lisatud lingid videotele!)

Bosnia & Hertsegoviina - Dino Merlin «Love In Rewind»

See ei ole üldse tähtis riik, aga kuulame hakatuseks. Põhimõtteliselt võime pillid kokku panna ja koju minna, sest Facebooki kommuunis «Usume Getter Jaanit» on ainult 344 inimest. Normaalne number oleks 10 000. Kui 10 000 peale ei vii, siis läheb Juur Facebookist minema.

Austria - Nadine Beiler «The Secret Is Love»

Juur ja Kivirähk meenutasid, mis juhtus teise maailmasõja ajal, kui austerlastel tekkis intiimne hetk mõne eesti naisterahva või noormehega. Nende käes on aasta ihaldatuim raamat «Kolmanda Riigi eliitüksused II maailmasõjas», mis teeb neil südame soojaks.

Holland - 3JS «Je vecht nooit alleen»

Ei saa aru, mida nad seal traataia taga ootasid.

Belgia - Witloof Bay «With Love Baby»

Belgia oli see riik, kust kaudu Saksamaa läks Prantsusmaale kallale.

Slovakkia - TWiiNS «I'm Still Alive»

Need kolm lauljat on üsna riivitavad porgandid. Nad on kenasti riidesse pannud ja jalad paljaks võtnud, aga mis kasu sellest on, kui see on homode üritus. Nad on pikkade jalgadega. Teen kohe nalja, et Saksamaal on pikkade jalgade öö. Vaatasin ka esimest poolfinaali põgusalt, ka seal oli palju pikki jalgu. Mis pole halb, sest Saksamaal on sporti alati hinnatud. Getterit usub Facebookis üle 497 inimest.

Ukraina - Mika Newton «Angel»

Tuleb tunnistada, et ka Ukraina lauljatar on küllaltki keedetav peet. Ukraina territooriumil löödi ju puruks Karl XII armee.

Moldova - Zdob si Zdub «So Lucky»

Need on päkapikud, Kivirähki sõbrad. Nende talus ta käiski söömas. Kas Moldaavia meestel kasvavadki juuksed selliseks kõrgeks torbikuks pähe? Üks peksis endale trummipulga vastu kubet... Jälk!

Rootsi - Eric Saade «Popular»

Vaatame põlgusega rootslasi... Meie raha on nende käes ja pensionifondid on ammu tuuri pandud. Vaatame neid rikkaid inimesi...

Küpros - Christos Mylordos «San aggelos s' agapisa»

Vaata, kui imelikult nad seista suudavad! Issand, kas nad on üldse inimesed! Võime rääkida, et meie saade oli ohus. Kardeti meie teravamaid repliike, eelkõige kardeti, et kritiseerime ringhäälingu uut maja.

Bulgaaria - Poli Genova «Na Inat»

Vaata, üsna vajutatav pedaal laulab ja topib mikrofoni suhu! Getterit usub 613 inimest. Meenutame Lennart Meri ütlust, et raskel ajal on ka perse laululind.

Makedoonia - Vlatko Ilievski «Rusinka»

Kole mees laulab seal, aga tütarlaps on täitsa fileeritav peekon. Muidu oli tore, et Makedoonia tuli Saksamaa pinnale ja mõnitas venelasi.

Iisrael - Dana International «Ding Dong»

Petukaup! Muidu Juurele meeldib Dana International, aga ta juba praegu tahab väga suitsetada. Targalt pandud see saate lõppu, et juba hakkad lauljaid ilusamaks jooma.

Sloveenia - Maja Keuc «No One»

Ta on ka küllaltki pumbatav kumm, ma ütleks jalgrattasõbrana. See on laul, mis mind ajendaks jooksma. Väga kenad neiud toodud ekraanile, kes esinevad mehisel viisil. Getterit usub 741 inimest. Loome uue suure omavalitsuse Getter-Jaani, kuhu koondame Kolga-Jaani, Suure-Jaani ja need teised.

Rumeenia - Hotel FM «Change»

Kellelgi hakkas südamestimulaator tööle. Oleme valmis inimketti moodustama!

Eesti - Getter Jaani «Rockefeller Street»

Näpunäited, kuidas ketti moodustada: kõik pereliikmed ja ruumis viibijad tuleb kokku võtta ja kätest kinni ja korrata «Usume Getter Jaanit!». Kivirähk ei tahtnud kätest kinni võtta ja see jääb tema hingele, kui Getter edasi ei saa.

Jess! Näitasime taas Saksamaal, mida eestlased suudavad. Eesti on ennegi Saksamaad aidanud.

Valgevene - Anastasia Vinnikova «I Love Belarus»

See on Lukašenka lemmiklaul. See on selline Alo Mattiiseni stiilis laul. Eks sealgi on ärkamine tulnud. Miks ei võiks Lukašenkal tulla ärkamine? Getterit usub 895 inimest.

Läti - Musiqq «Angel In Disguise»

Eesti poolel on Hugo Boss, Läti poolel kaltsukad. Kuidas on elu nii ebaõiglane? Kahjuks pole Läti koosseisus ühtegi kooritavat banaani. Aga selle eest meie keefir väheneb jõudsalt.

Taani - A Friend In London «New Tomorrow»

Taani või ja Taani pekk on alati meie sõbrad olnud. Teise maailmasõja ajalt toitsid hästi.

Iirimaa - Jedward «Lipstick»

Iirimaa teatavasti kuulub sigade hulka. Üks väga vaene maa, kes tahab meilt raha. Nende kostüümid on teie raha eest ostetud, kallid maksumaksjad. «Vaadake mu kraed...» Kas see laul on kõõmast? Aga vaata, kui rõõmsalt nad keksivad, et on Euroopalt raha saanud. Getterit usub 1096 inimest.

Selgus, et Getteri auks inimketi tegemine tasus ära.

Getterit usub 1767 inimest.

Kas Getteri esinemine vastas ootustele? Kas Eesti võib Eurovisiooni võita? Avalda arvamust kommentaariumis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles