Lukašenka süüdistab lääneriike Valgevene ebaedus Eurovisioonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka parlamendi ees.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka parlamendi ees. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka süüdistas täna lääneriikide poliitilist survet riigi tänavuse eurolaulu väljajäämises Eurovisiooni lauluvõistluse finaalist.

Valgevene eurolaul «I Love Belarus» («Ma armastan Valgevenet») Anastassia Vinnikova esituses oli üks üheksast, mis ei pääsenud eilsest 2. poolfinaalist edasi homsesse finaali, vahendas AFP.

Lukašenka süüdistas teatud nimetuid jõude Valgevene laulu «lämmatamises», vihjates, et «I Love Belarus» ei olnud edukas seoses Euroopas Minski vastu kehtestatud sanktsioonidega pärast mulluseid presidendivalimisi.

«Nad lämmatavad Valgevene igas suunas, nad lämmatavad meid Eurovisioonil, nii nagu nad tegid selle noore tüdrukuga,» ütles vabrikut külastanud Lukašenka sealsetele töölistele.

Lukašenka sõnul laulis Vinnikova Düsseldorfis otsekui Valgevene hümni.

«Kõik klappis: tema käitumine, tema nägu ja laul,» kiitis president lauljat. «Ta esitas hümni Valgevenele. Kes suudaks ignoreerida hümni Valgevenele?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles