Millist sõnumit kannab Eurovision 2008?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni I poolfinaali peaproov
Eurovisiooni I poolfinaali peaproov Foto: Indrek Galetin (EBU)

Eurovisioon on veider loom – mõnele on see püha lehm, teisele tüütu pinisev sääsk, kolmandale märkamatu tolmulest.

Jätame lugude muusikalise hindamise kõrvale ja vaatame, missugust sõnumit on erinevate maade lauljad edastama tulnud, kirjutas naistemaailm.ee.

Finaali jõudnud lood räägivad valdavalt armastusest ning kannavad endas kontreetset ja arusaadavat sõnumit, erandiks on vaid kahtlase sõnumiga Prantsusmaa, kuid prantslased on ju teada veidrikud ning neil pole ka midagi kaotada, kui rääkida finaalis esinemisest.

Kutse tantsule esitab seekord Hispaania ning Venemaa teatab, et kui uskuda iseendasse, siis on maailmas kõik võimalik.

Armeenia - sa tahad minuga olla, sa mõtled ja unistad minust, täna õhtul on see aeg, sa peaksid seda õigesti tegema, lõpetame jama, sa vaid hoia mind kõvasti!

Aserbaidžaan - me palvetame rahu eest, oh jumal päästa meid, päästa kõigist hirmudest. Meie tunded mängivad meiega, kuid me peame end kontrolli all hoidma. Hoia meid õigel rajal päev päeva järel. Meie unistused mängivad meiega. Kõigi õuduste vastu maailmas on lahenduseks armastus. Maailm on leekides ja selles on kõik süüdi.

Bosnia ja Hertsegoviina - vaid armastuse nimel, vaid armastuse nimel, me soovime alati paremat elu ja väga raske on näha, et armastus on võti. Ma proovin sind suudelda, sa ära tee nägu, et sa ei tea, miks. Ma proovin sind üles äratada, kuid sa teeskled et juba oled üleval.

Soome - on suur au täita oma kohust. Maailm on külm paik, kuid siin on ka soojusele ruumi. Maailm vajab sangareid mitte argpükse. Seal, kus mehed ratsutavad, pole lammastele kohta. Meestel on kohustus meeles pidada, et keegi ei saa vältida valu ja vaid vooluga kaasa triivida.

Prantsusmaa - Mulle meeldib Chivers, see näeb jumalik välja, vaata mujale, nad püüavad leida Linnuteed. Sa näed normaalne välja, oh oh, ma olen siin elus üksinda, aga Chivers meeldib mulle ikkagi, sest see on nii jumalik, neile meeldib iga päev juua.

Saksamaa - pärast seda kui sa lahkusid, on kõik läbi, ja aeg murdis lubadust, et leevendab valu. Ma vajan sind siin ja see on ebaaus, et midagi ei muutu paremaks, kuigi sa oled igaveseks läinud, ei saa ma sind olematuks muuta. Minu elu parim aeg on nüüd minema pühitud. Sa muutsid mu südame kiviks ja ma ei suuda harjuda üksi olemisega.

Kreeka - mis on läinud valesti, kui ma nutan või mida ma tahan siis kui ma naeratan? Kas sa tunned seda? Ma ei ole väike tüdruk ja sa saad minust valesti aru, kõikidest rollidest, mida mängin. Minu salakood on sinu jaoks müstika. Sa pead kõvasti pingutama kui tahad leida teed mu südame südamesse. Vabandust, aga ma ei ole avatud raamat. Mõnikord käitun ma daamina, mõnikord naisena, mõnikord lapsena.

Iisrael - tule, tule ja avasta kuum leek oma silmis ja sina minuga, minuga!

Norra - armastusega on mõnikord raske, see võib sind tabada kui mõrv, see võib sind muuta depressiivseks, sa võid öelda, et oh, ma ei taha olla üksi, miks keegi mind ei armasta... Kuid alati on olemas keegi kusagil sinu jaoks, alati on kusagil keegi, kes hoolib, alati on kusagil keegi, kes on see õige. Ole tugev! Armastus võib igaveseks kaduda, kui selle eemale tõukad. Ära kiirusta. Kui see pole õige, on see vale. Ole tugev, alati on kusagil keegi, kes hoolib.

Poola - algusest peale on selge, et mul polnud valikut, ma kukkusin sinna, kus päevavalgus suudleb kuuvalgusega üle külvatud taevast, see koht oli kirjutatud su silmisse, ja oh, me tegime seda, leidsime viimaks oma tee. Sinu armastus muutis vale õigeks, ma annan sulle kõik. Mul ei olnud mingit valikut, ma kuulsin su häält ja teadsin, et see on kogu eluks.

Rumeenia - tule maailma lõppu, istume kui tühjal pingil ja ei saa arugi, kas unistame. Täna, rohkem kui iial enne kutsun mõtetes sind. Ja kogu öö ja päeva. Kui sa oled minu kõrval, tundub, et kogu maailm kuulub mulle. Ma pakun sulle oma südant, ma tahan sind nii väga. Kõige ilusamaks unistuseks on veeta kogu oma elu koos sinuga. Aegumatu armastuse valgus säragu meie teel, ütle, et sa kuulud ainult mulle!

Venemaa - isegi siis kui saabub äikesetorm, seisan ma tugeva puuna tuules. Mitte miski ei saa seda mäge liigutada või pöörata mind kursilt kõrvale. Mul on midagi, millesse uskuda seni kuni hingan, minu unistustel pole piire. Mitte miski ei suuda mind peatada, kui ma usun endasse. Ma usun, et ma suudan kõike, avada kõik uksed ja muuta uskumatu tõeliseks, küll sa näed, ma suudan seda ja veel rohkem! Ma usun endasse.

Serbia - kes hellitab mu armastust, kes suudleb neid uniseid huuli? Ära unusta mu nime, kui ta sind suudlema hakkab. Ära raputa mu haavadele soola, mul pole enam pisaraid.

Hispaania - tantsi tšiki-tšiki, see on nii tore, nad tantsivad niimoodi Hiinas ja ka Alcorcònis. Näita sellele tõmmule plikale tšiki-tšikit, see ajab ta hulluks! José Luis tantsib seda ja teeb seda väga sujuvalt, Mariano tantsib seda, mu arm, sa tead seda. Vennad tantsivad seda, minu vend tantsib seda... Tantsi Argentiinas, Serbias ja Oregonis, Tantsi seda Banderase ja Almodóvariga ja seda tantsitakse nii: esiteks breiktants, teiseks jalad risti, kolmandaks Michael Jackson ja neljandaks Robocop. Minu ema tantsib seda ja sama teeb mu vanaema!

Suurbritannia - esimest korda ma ei otsi armastust, sa hoiad mind pinges, mul on raskusi olla kahe jalaga maa peal. Tule siia, tibukene, kuula mind. Isegi kui maailmas saab armastus otsa, ei lakka ma sind armastamast. Isegi kui päike enam ei tõuse, tahan ma koos sinuga ärgata. Isegi kui minu süda murdub, ei suudaks ma purustada sinu südant. Isegi kui kõik sõnad kaotaksid tähenduse, saaksid sa aru, et ma armastan sind.

Naistemaailm.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles